Pagini

joi, 21 ianuarie 2021

Carne de vitel cu cartofi la cuptor



O mancarica pentru pranz cu carne de vitel rapida, si delicioasă!


O mancare simpla, banala  dar delicioasa. Nu este o friptura făcută direct la cuptor care sa fie suculenta si in sânge, asa cum se face în mod normal o friptura de vita, dar este usor de făcut, nu trebuie termometru pentru carne, deci o poate face oricine. Nu mai vorbesc de mirosul placut care este în bucătărie cat timp se gatesc cartofii la cuptor...

Ingrediente:
1 kg carne moale de vitel (muschi)
1,5-2 kg cartofi
4-5 morcovi
3 radacini de patrunjel
2 cepe rosii
7 linguri ulei
sare si piper dupa gust





 Daca va plac retetele mele va astept si aici.








Mod de preparare:


Taiem carnea felii subtiri perpendicular pe fibra


Punem carnea intr-o cratita  cu apa in care adaugam putina sare.


Punem cratita pe foc si o lasam pana cand carnea e fiarta bine. 

Dupa ce a fiert, scoatem carnea intr-un bol si o lasam acolo pana cand pregatim legumele.


Cartofii curatati de coaja ii taiem felii nu foarte groase, morcovii si patrunjelul ii taiem in felii subtiri si ceapa feliute. Punem in tava intai cartofii, morcovii, patrunjelul si ceapa, presaram cu sare si piper peste toate legumele, adaugam apoi uleiul si amestecam bine legumele. Bagam tava la cuptor preincalzit la 200 g C pentru aproximativ 45 de minute, amestecand din cand in cand legumele.



Dupa 45 de minute scoatem tava cu legume din cuptor si punem carnea fiarta peste ele. Presaram putina sare si pe bucatile de carne si punem iarasi tava in cuptor pentru inca 15-20 de minute.


Dupa ce s-a rumenit carnea , mancarea este gata si poate fi servita cu muraturi sau cu ardei iuti.






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu