Pagini

sâmbătă, 11 mai 2019

Prajitura de ciocolata cu bilute de branza si cocos

prajitura cu bilute de branza
Blat usor umed de ciocolata si bilute de branza cu cocos.
O prajitura pentru iubitorii de ciocolata. E foarte gustoasa , aspectuasa si usor de facut. Daca va plac deserturile ciocolatoase chiar va recomand sa incercati aceasta prajitura. 


                     

Ingrediente bilute de branza si cocos:
250g branza de vaci
50 g zahar
50 g nuca de cocos
1 ou
3 linguri amidon alimentar
Ingrediente blat de ciocolata:
4 oua
60 g zahar
50 g ciocolata topita
3 linguri cacao
2 linguri faina
2 linguri amidon
1 varf de lingurita praf de copt
vanilie
un praf de sare

Glazura:
100 g ciocolata
120 ml lapte
25 g unt
50 g zahar
                      Daca va plac retetele mele va astept si aici.

Mod de preparare bilute de branza cu cocos:

     Amestecam bine  toate ingredientele pentru bilute (eu le-am amestecat cu mana) intr-un bol si cu mainile bine umezite formam bilute de marimea unei nuci.


Punem bilutele de branza si cocos intr-o tava (25 cm diametru) asternuta cu hartie de copt si unsa cu putin unt.



Mod de preparare blat de ciocolata:
      Punem faina, cacaoa, amidonul si praful de copt intr-un bol.



Mixam bine ouale cu zaharul, adaugam ciocolata topita si vanilia si mixam.


Punem si ingredientele uscate  de mai sus (faina, cacaoa, amidonul si praful de copt).


Mixam bine compozitia.


Si o turnam peste bilutele de branza. Daca folositi o tava mare, nu o sa ajunga aluatul sa acopere bilutele de branza, asa ca e bine daca e tava mica. Punem tava la cuptorul preincalzit la 180 g C pentru 25-30 de minute.



Asa arata prajitura coapta.



Mod de preparare glazura:
Punem untul, laptele, si zaharul intr-o craticioara mica si le fierbem cateva minute pe foc mic, pana se ingroasa putin. Sa lasati pana se ingroasa, pentru ca eu am lasat-o prea putin si nu s-a intarit glazura cum trebuia, cand am taiat prajitura, mi-a curs glazura peste bilutele de branza (se poate vedea si in poze), dar oricum gustul a fost demential.



Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine pana se topeste ciocolata.






Turnam glazura peste prajitura calduta.  O lasam sa se raceasca bine si taiem.


Si servim cu mare pofta!







Sursa:http://alfinuta.blogspot.com/2010/05/prajitura-de-ciocolata-cu-bilute-de.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu