Pagini

vineri, 3 mai 2019

Pasca cu ciocolata si branza


pasca cu ciocolata
Cea mai buna prajitura (pasca) cu branza si ciocolata. 
Nu este chiar pasca, mai mult seamana a prajitura cu branza,dar este foarte gustoasa
si potrivita persoanelor carora nu le place pasca traditionala( cum e sotul meu). Aceasta reteta de pasca imi place pentru ca poate fi facuta in orice perioada a anului daca folosim o tava dreptunghiulara. 

Daca nu va place ciocolata puteti sa renuntati la caco si la glazura si iese o pasca simpla si delicioasa. La noi aceasta pasca cu ciocolata a fost vedeta pe masa de Pasti.                    


                      Daca va plac retetele mele va astept si aici.


                      

Ingrediente pandispan de cacao:
1 ou
100 g unt moale
100 g zahar
200 ml lapte
200 g faina
2 linguri cacao
1 pliculet praf de copt
1 esenta de vanilie

Ingrediente umplutura de branza:
500 g branza de vaci- branza sa fie moale,dar sa nu fie lichida, sa fie bine scursa de zer
2 oua
100 g zahar
100 g unt moale
2 linguri de gris
1 esenta de vanilie
Ingrediente glazura:
40 g zahar
3 linguri de apa
2 linguri cacao
20 g unt

Mod de preparare umplutura de branza:

Punem branza cu ouale, zaharul,untul moale, esenta de vanilie si cele 2 linguri de gris intr-un robot de bucatarie  si mixam bine sa se omogenizeze compozitia. Eu am pasat-o cu blenderul, daca nu aveti robot o puteti sfarama bine cu o furculita.



Cam asa trebuie sa arate branza pasata bine.O lasam deoparte pana pregatim pandispanul.

Mod de preparare pandispan de cacao:

Punem untul moale impreuna cu zaharul, vanilia si oul intr-un bol si mixam bine compozitia.



Adaugam apoi laptele si mixam iarasi.



Iar la urma punem praful de copt, cele 2 linguri de cacao si faina.



Mixam foarte bine compozitia pentru pandispan, ca sa se amestece bine si sa nu ramana cocoloase.



Tapetam o forma rotunda pentru tort cu hartie de copt ca in imaginea de mai jos.


Si punem in tava jumatate din compozitia de pandispan, nivelam bine cu o lingura pe toata suprafata tavii.



Punem apoi si umplutura de branza si la fel nivelam cu o lingura pe toata suprafata.



Punem cealalta jumatate de pandispan cu cacao peste branza si nivelam pe toata suprafata umpluturii de branza. Daca branza e prea lichida, o sa fie dificil de intins aluatul, dar  puneti cate putin aluat si intindeti usor cu un varf de cutit .



Dam pasca la cuptor preincalzit la 180 g C pentru 40-45 de minute.



Asa arata dupa ce s-a copt, nu va speriati daca crapa putin pentru ca e ceva normal. O lasam sa se raceasca bine in tava.



Dupa ce s-a racit trecem cu un cutit pe langa peretii tavii si o soatem usor din forma. Dezlipim si hartia de copt si o mutam pe un platou mai frumos.



Mod de preparare glazura:

Punem untul, zaharul , apa si cacaoa intr-o craticioara mica.



Si le punem pe foc pana se topeste untul si zaharul.

.


Turnam glazura calda peste pasca.



 O intindem pe toata suprafata si dam pasca la frigider pana se intareste glazura.




Dupa ce s-a racit o feliem si o servim cu mare pofta. Eu am decorat-o cu nuca de cocos pe margine, dar o puteti lasa si simpla.












Sura:https://www.lalena.ro/reteta/515/Pasca-cu-ciocolata-si-branza/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu