Pizza de post! |
Ingrediente:
400 g faina
10 g drojdie proaspata
200 ml apa
75 ml ulei
5 g zahar
5 g sare
Topping:
Ketchup
8 ciuperci
Masline fara samburi
2 cepe
4 catei de usturoi
Mod de preparare:
Topping:
Ketchup
8 ciuperci
Masline fara samburi
2 cepe
4 catei de usturoi
Punem faina cu sarea intr-un bol.
Dizolvam drojdia in apa calduta cu zaharul si o lasam asa 10 minute
Adaugam drojdia dizolvata peste faina si amestecam.
Punem si uleiul si amestecam.
Framantam un aluat elastic, care nu se lipeste de maini si il lasam acoperit cu o folie de plastic 30 de minute la frigider pana isi dubleaza volumul.
Pana creste aluatul pregatim toppingul pentru pizza: taiem maslinele, ciupercile, ceapa si usturoiul felii.
Dupa 30 de minute scoatem aluatul crescut din figider si il mai framantam odata, sa scoatem aerul din el.
Intindem aluatul pe masa, apoi il mutam in tava in care vom face pizza, ridicam putin marginile. Tava se unge cu putin ulei.
Si ungem toata suprafata cu ketchup. Daca va place puteti presara oregano, mie nu imi place si de aceea nu am pus.
Punem apoi maslinele, ceapa, usturoiul si ciupercile, presaram sare si piper si o dam la cuptorul preincalzit la 200 g C pentru 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos.
Si pizza e gata. O portionam cat timp este inca calduta.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu