Mereu am vrut sa fac halva in casa, dar ori nu aveam seminte, ori nu aveam timp, apoi uitam si tot asa. Acum am avut seminte de floarea soarelui in casa si daca tot nu le-am mancat, mi-am zis sa incerc aceasta reteta de halva de casa care este grozav de buna si aromata. Semintele le-am macinat cu robotul, dar daca vreti o textura mai fina va recomand sa le macinati cu masina de cafea. Daca nu tineti post, puteti inlocui margarina cu unt. Oricum este mult mai gustoasa si mai sanatoasa ca cea din comert. Daca facem halva in casa, macar stim ce mancam. Totusi daca veti face reteta si tineti la silueta va recomand sa nu mancati mai mult de 1-2 bucati pe zi avand in vedere ca contine: seminte, zahar si margarina - toate astea consumate prea mult ingrasa.
Ingrediente:
300 g seminte de floarea soarelui fara coaja
150 g zahar pudra
150 g margarina
arome de care va plac: vanilie, rom, cacao,etc.
Mod de preparare:
Punem semintele intr-o tigaie si le rumenim putin pe toate partile. Amestecam in ele sa nu se arda.
Le lasam putin sa se racoreasca si le macinam cu robotul sau cu masina de cafea.
Le golim apoi intr-un bol si adaugam zaharul pudra, aromele si margarina topita. Amestecam bine toate ingredientele.
Margarina nu o punem toata odata, punem mai intai jumatate si daca compozitia e prea uscata punem si cealalta jumatate. Compozitia trebuie sa iasa densa, dar nu foarte uscata. Daca punem prea multa margarina iese grasa si incurca la textura finala.
Asternem folie alimentara intr-o tava. Tava trebuie sa fie micuta ca sa ne iasa halvaua groasa cam de 1 deget.
Si punem compozitia in tava. Eu nu am avut asa tava mica, dar am pus compozitia doar pe jumatate de tava si am nivelat usor. Dam halvaua la frigider pentru cateva ore, sa se intareasca bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu