Pagini

joi, 4 aprilie 2019

Chiftele din ciuperci(de post)


chiftele din ciuperci






Aceste chiftele se pot face asa cum le-am facut eu cu cartofi cruzi si ciuperci calite  sau cu cartofi fierti si ciuperci oparite. Eu am prajit chiftelele din ciuperci in ulei dar pot fi facute foarte  bine si la cuptor. Merg de minune langa o salata de primavara sau ca si aperitiv pentru vegetarieni.
                                   


                            Daca va plac retetele mele va astept si aici.

Ingrediente:
500 g ciuperci
3 cartofi mari
2 cepe
3 linguri ulei
2 catei de usturoi
3 linguri faina
sare si piper dupa gust
pesmet
ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Calim ceapa tocata marunt in 3 linguri de ulei.



Adaugam ciupercile spalate si taiate bucatele.



Si lasam pe foc pana se evapora toata apa din ciuperci.Oprim focul si lasam ciupercile sa se raceasca.



Intre timp curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii radem pe razatoarea cu ochii mici. Stoarcem bine cu mainile cartofii de zeama si ii punem in castronul in care vom forma compozitia pentru chiftele.



Dupa ce s-au racit ciupercile le tocam cu un blender sau cu masina de tocat impreuna cu usturoiul.



Adagam ciupercile tocate peste cartofii razuiti, punem faina sarea si piperul si omogenizam  bine compozitia.



Daca nu se tin chiftelele mai adaugam putina faina, la mine nu a mai fost nevoie.


Cu mainile umede formam chiftele din compozitie. Ies cam 30-40 de bucati.



Le dam prin pesmet.



Apoi le prajim in ulei incins bine pe o parte 



Le intoarcem si pe partea cealalta si le lasam sa se rumeneasca bine avand in vedere ca au cartofi cruzi in compozitie.



Le scoatem pe hartie absorbanta. Se servesc calde sau reci.



Sa aveti pofta!



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu