Pagini

sâmbătă, 1 aprilie 2017

Tahini (pasta de susan)



Tahini sau pasta de susan se foloseste la  prepararea humusului.Se gaseste si in comert, dar pregatita in casa stim ce contine. Mie nu mi-a iesit foarte fina pentru ca trebuie un robot foarte puternic sa marunteasca semintele. Dar e foarte buna.
  • Ingrediente:
160 g  de susan
125 ml ulei de floarea soarelui sau de susan
Un praf sare


  • Mod de preparare:
Punem semintele de susan intr-o tigaie incinsa si le lasam sa se incalzeasca putin amestecand mereu sa nu se arda

Asa trebuie sa arate cand e gata

Lasam sa se raceasca bine si le punem in blender impreuna cu sarea si jumatate din cantitatea de ulei. Mixam bine pana cand obtinem o pasta care trebuie sa curga din lingura, restul de ulei il adaugam doar daca mai trebuie.Pasta trebuie sa curga, sa nu fie nici tare,nici moale. Trebuie sa  fie asemanatoare cu aluatul de clatite.

Blenderul meu nu e asa puternic si a trebuit sa mut compozitia in robot, dar nu am mai facut poza decat la borcanelul cu rezultatul final al pastei de susan.


Tahini se pastreaza in borcan la frigider  foarte bine pentru mai multe zile.

SURSA:http://jamilacuisine.ro/tahini-pasta-de-susan-reteta-video/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu