Pagini

luni, 13 februarie 2017

Painici umplute cu cartofi si gem

Sunt bune atat pentru micul dejun, cat  si pentru  o gustare,eu am facut portie dubla si s-au mancat foarte repede.

Ingrediente aluat : 500g faina, 120 ml apa calduta, un ou, 50 g unt, 3 linguri zahar, un praf sare, un pliculet drojdie uscata.  
          
 Pentru umplutura:un borcan gem. 150 g cartofi fierti.            
Pentru copt :1 ou 1 lingura lapte.

Mod de preparare:
Intr-un vas punem toate ingredientele pentru aluat si  framantam  bine.Daca mai este nevoie de apa sau faina pentru consistenta aluatului,se mai pun pe  parcurs.Se strange aluatul intr-o bila care se lasa la crescut 30 de minute.

  

Pentru umplutura,cartofii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete mici si ii amestecam delicat cu gemul.  


Aluatul il impartim in 20 de bile mici.

Intindem fiecare bila de aluat cu sucitorul si le umplem cu gem

Le dam forma de painici si le sigilam cu o furculita,sa nu iasa umplutura.

Punem painicile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le lasam sa creasca 10 minute si le ungem cu ou.

Dam tava la cuptor la 160 grade C pentru 20-25 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.
Proaspat scoase din cuptor.
Sunt bune atat calde cat si reci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu