Acesti papanasi sunt excelenti si pe gustul tuturor.
Trebuie doar sa aveti o branza de vaca de calitate bine scursa de zer. Si sigur vor iesi.
INGREDIENTE: 500 g branza de vaca
2 oua
100 g zahar
200 g faina
un varf de lingurita bicarbonat
1 esenta vanilie
Ulei pentru prajit
MOD DE PREPARARE: se freaca branza cu bicarbonatul pana se inmoaie putin.
Adaugam ouale, zaharul si esenta si amestecam bine cu o lingura.
Adaugam si faina,dar nu pe toata. Daca aluatul e moale si nu mai e asa lipicios,nu mai punem faina, punem restul de faina pe masa si cu mainele unse cu faina luam aluatul si il mutam pe masa.
La fiecare bucata ii mai taiem o bucatica mica cat o nuca din aluat,iar la cea mare ii formam cu degetul trecut prin faina o gaura in mijloc
Prajim papanasii in baie de ulei incins la foc mediu spre mic pana se rumenesc frumos.
Ii intoarcem si pe cealalta parte si cand sunt putin rumeni ii scoatem pe servetele absorbante.Nu-i lasati prea mult pe foc ca se vor intari.
Asa arata cand sunt gata.
Montam cate un papanas pe farfurie asa: punem pe cel mare si punem gem in mijloc, smantana si peste el capacelul mic.
Sunt buni calzi sau reci,dar mai buni calzi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu